Suunnistuskoulun päätössuunnistus ma 2.9.

Maanantaina 2.9. suunnistetaan Ulvaanharjulla. Harjoituksessa RR, TR ja suora rata. Sääennuste lupaa maanantaipäivälle pieni sadekuuroja, mutta suunnistuksen alkaessa klo 18.00. aurinko pilkistää pilvien lomasta.

Opastus on Viidentienristeyksestä ja jatkuu Taulunkylän ison hiekkakuopan suuntaan. Tule mukaan ja ota vielä kaverikin mukaan!

Kankaanpää-rastien rastireitillä myös saattajasarja

Kankaanpää-rastien sarjavalikoimaan on lisätty rastireitin saattajasarja, jolle huoltaja voi lähteä suunnistavan lapsen mukaan. Saattajasarjaan ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen infossa. Rata on sama kuin rastireitin kilpasarjassa. Saattajasarjalaiset pääsevät matkaan kilpasarjalaisten jälkeen.

Saattajasarja tarjoaa aloitteleville rastireittiläisille turvallisen mahdollisuuden lähteä kokeilemaan ja kokemaan kilpailurataa ja kilpailutunnelmaa.

Kilpasarjojen lisäksi Kankaanpää-rasteilla on tarjolla kuntosuunnistusradat A, B ja C. Myös niihin ilmoittaudutaan kilpailukeskuksen infossa.

Kankaanpää-rastien kisasivut.

Kankaanpää-rastien koejuoksut ke 28.8.

KanSu järjestää kansalliset Kankaanpää-rastit su 8.9. Kilpailu on samalla Satakunnan aluemestaruuskilpailu pitkällä matkalla.

Kilpailuratojen koejuoksut pidetään ke 28.8. klo 18.00. Paikkana kilpailukeskus Vihteljärven Metsästysseuran ampumaradalla. Opastus rastilipuilla Kyrönkankaantieltä.

Koejuoksuihin toivotaan runsasta osanottoa. Osallistua voivat kaikki ne kansulaiset, jotka eivät aio osallistua kilpailijana Kankaanpää-rasteille. Valittavana on ratoja laajalla sarjajakaumalla. Tarjolla hyvä harjoitus ja samalla tutustumismahdollisuus myös aiemmin kartoittamattomaan maastonosaan.

Kankaanpää-rastien sivu.

KanSukka ilmestyy jälleen syksyllä

KanSun seuralehti KanSukka ilmestyy jälleen syksyllä. Lehti julkaistaan syyskokouksen yhteydessä pidettävässä palkitsemistilaisuudessa.

Jos sinulla on tarjota materiaalia lehteen, ota yhteyttä Tuomas Väinään: 050 323 3748 tai tuomas.vaina(x)gmail.com tai Facebook. Tuo materiaali voi olla tekstiä, valokuvia, piirroksia, karttoja tms.

Ja vaikka itselläsi ei valmista materiaalia olisikaan, vastaan otetaan myös ideoita juttujen aiheiksi.

Jo nyt tiedossa on monenlaista asiaa menneestä, nykyisestä ja tulevasta. Anna oma panoksesi lehden sivuille, niin vielä värikkäämmäksi muuttuu.

Seuranmestaruuskisan tulokset

KanSun seuranmestaruus ratkottiin torstaina 15.8. Kisa käytiin Susanna Salonkankaan laatimalla radalla, ja maastona toimi Hapuanojan alue, josta Raimo Hannukainen on kesän aikana tehnyt uuden kartan. Alue osoittautui varsin toimivaksi suunnistusmaastoksi, jossa harjoituksia ja pikkukisoja käytäneen tulevaisuudessa lisääkin.

Pituutta kisaradalla oli 3,3 km, ja rasteja tälle matkalle oli sijoitettu kahdeksan kappaletta. Nopeimmin radan kiersi Rami Tuominen, joka ilman ikähyvityksiäkin peittosi kaikki muut osallistujat. Yhteensä mukana oli yhdeksän kilpailijaa.

Voittonsa myötä Ramin vastuulle tulee sääntöjen mukaisesti ensi vuoden seuranmestaruuskilpailun järjestäminen.

Seuranmestaruuskilpailun lopputulokset

Tulokset (paljaat suoritusajat ilman ikä- ja sukupuolihyvityksiä)
Väliajat

Kilpailijat, ratamestari ja tulospalvelun hoitaja ryhmäkuvassa ennen starttia. (Kuva: Päivi Tuominen.)

Nuorten viestien viikko

Satakunnan Oravapolkuviesti ja Nuorten Jukola suunnistetaan samalla viikolla. Oravapolkuviesti kilpaillaan tiistaina 13.8. Kokemäen Järilässä ja Nuorten Jukola lauantaina 17.8. Loimaalla Alastaron moottoriradan ympäristössä.

KanSun joukkueeseen Oravapolkuviestissä kuuluvat Timi Knuutila, Miikka Kotta, Väinö Pälä, Paavo Salomaa ja Severi Kujansuu.

Nuorten Jukolassa KanSun joukkueessa juoksevat Aino Salomaa, Severi Kujansuu, Paavo Salomaa, Reetta Niemenmaa, Miikka Kotta, Venla Raukola ja Rami Tuominen.
Matkaan lähdetään klo 8.00 Neste-huoltoaseman pihasta pikkubussilla. Huoltajia ja kannustajia mahtuu mukaan.

Aktiivisen suunnistusviikon ohjelmaan kuuluvat myös suunnistuskoulun syyskauden avaus ma 12.8. Kuninkaanlähteellä, kuntosuunnistukset ti 13.8. Hapualla ja KanSun seuranmestaruuskilpailut to 15.8. salaisessa paikassa.

Suunnistuskoulun syyskausi alkaa

Harjoituspäivä on maanantaisin ja perinteisesti klo 18.00 metsään tai kortteliin.
Päivät ovat 12.8., 19.8., 26.8. sekä 2.9.

– 12.8. Kuninkaanlähteen Ampumahiihtostadionin yläparkkipaikka,  RR ja TR sekä lyhyt suora, Jari Kujansuu
– 19.8. Taidekoulun parkkipaikka, Paasikivenkatu 24, korttelisuunnistus, Antti Alppi
– 26.8. Matolaavu, opastus Kuninkaanlähteentie 113, RR ja TR sekä lyhyt suora, Jari Vaara
– 2.9. Päätössuunnistus, paikka avoin, Pertti Manninen

Katso muita tietoja täältä.

Seuranmestaruudesta kilpaillaan to 15.8.

KanSun seuranmestaruuskilpailu suunnistetaan torstaina 15.8. iltakilpailuna. Viime vuoden voittaja Susanna Salokangas järjestää meille haastavan ja mukavan radan jossain päin Kankaanpäätä. Kokoontuminen kilpailupaikalle siirtymistä kokoonnutaan klo 17.30 linja-autoaseman yläparkkipaikalla.

Perinteisesti tapahtumapaikka pidetään salaisuutena aivan viime hetkeen asti, mutta sen verran voidaan paljastaa, että kilpailussa on käytössä täysin uusi kartta uudesta maastoalueesta.

Vaikka on kyse mestaruudesta, niin kaikki rohkeasti mukaan suunnistamaan ja liikkumaan. Käytössä ikä- ja sukupuolihyvitykset, joten meillä kaikilla on mahdollisuudet vaikka voittoon. Laita ilta kalenteriin ja seuraa ilmoittelua loppukesästä.

Viime vuoden seuranmestaruuskilpailussa kävi näin.

Viime vuonna seuranmestaruudesta kilpailtiin lokakuussa Kettukallioiden maastossa. Kuvassa kilpailijat arpovat itselleen lähtönumerot. Toimintaa johtaa ratamestari Rami Tuominen. (Kuva: Jari Vaara.)

Ilmoittaudu 25 Mannaan

Viestisuunnistus 25 Manna suunnistetaan Ruotsissa 12. lokakuuta. Kilpailupaikkana on tällä kertaa Haningen Rudan. Kuten viestin nimi kertoo, joukkueeseen tarvitaan 25 suunnistajaa eri ikäluokista: naisia ja miehiä, junioreita, pääsarjalaisia ja veteraanisarjalaisia. Matka toteutetaan vanhan kaavan mukaisesti eli yhteistoiminnassa Nouskin ja KyRan kanssa. Kankaanpäästä reissuun lähdetään pe 11.10. puolen päivän aikoihin. Paluu tapahtuu su 13.10. päivällä. Menomatkalla kuljetaan Tallink-Siljan laivalla, paluumatkan laiva on Finnlines.

Jos olet kiinnostunut juoksemaan 25 Mannan joukkueessa, ilmoittaudu sähköpostitse Maria Taanilalle viimeistään la 17.8. Osoite: maria.taanila(x)gmail.com. Nimesi lisäksi ilmoita syntymäaikasi/sarjasi sekä osuustoive. Myös huoltaja- ja kannustajapaikoista kiinnostuneet ilmoittautuvat Marialle.

Ilmoittautuminen tapahtuu näin aikaisin laivamatkojen varaamisen ja joukkueen (tai joukkueiden) kokoonpanon muodostamisen vuoksi. Ilmoittautuminen on sitova. Kaikki matkaan liittyvät tiedustelut voi osoittaa Marialle yllä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Matkakustannukset ovat nousseet viime vuodesta, mikä johtaa myös omavastuiden nousuun. Matkan hinta on aikuisilta 110 e ja nuorilta (20-vuotiaat ja nuoremmat) 40 e. Hinta sisältää laivamatkan, bussikuljetuksen sekä osallistumismaksun ja SportIdent-leimaustikkujen vuokran. Kaikki ruokailut tulee maksaa itse sekä laivalla että kilpailukeskuksessa. (Hintatiedot päivitetty 12.8.2024.)

25 Mannan nettisivut.

Suora linkki suomenkieliseen kilpailukutsuun.