suomeksiin Englishpå svenska
Pekka Niemestä MM-kisojen tuplamestari
Pekka Niemen kunnon ajoittaminen kauden päätapahtumaan pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruuskisoihin Portugaliin on onnistunut liki täydellisesti. 16.7. käydystä pitkän matkan kilpailusta tuli tuomiseksi jo toinen MM-kulta.

Tällä kertaa nuorten maailmanmestaruus ei tullut ilman tiukkaa kamppailua. Vielä viimeisellä väliaikarastilla näytti vahvasti siltä, että Pekan on tyytyminen hopeaan, sillä ero johtaneeseen Puolan Maciej Gromadkaan oli jo yli minuutti. Tuolta väliaikarastilta maalin ei ollut kuin reilu seitsemän minuutin matka. Edellisen matkan voitolla hankittu viimeinen lähtöpaikka oli kuitenkin ilmeisen tärkeä. Gromatka teki lopussa virheitä ja Pekka leimasi viimeisen rastin täsmälleen samassa ajassa kuin Gromadka. Loppuviitoituksella hän pystyi tiukan tilanteen tietäen puristamaan vielä yhden sekunnin eron ollen maalissa maailmanmestarina.

Näihin tuloksiin Pekan on hyvä lopettaa ajaminen nuorten sarjoissa ja siirtyä kilpailemaan yleiseen sarjaan. Myös yleisen sarjan maajoukkuepaikkaa varten näytöt ovat jo varmasti riittävät.

Elmeri Juuralla kisat menivät pieleen hänen karsiuduttua pitkältä matkalta välinerikkojen aiheuttaman keskeytyksen takia. Tästä sisuuntuneena Elmeri toi viestissä Suomen kakkosjoukkueen vaihtoon ennen ykkösjoukkuetta.

Pekalla viesti keskeytyi mitallivauhdista ankkuriosuuden rengasrikkoon.

Kisan linkki netissä http://mtbwoc2010.fpo.pt/

Pekan mitalikahvit juodaan la 24.7. klo 19.00 Myllymäen torpalla Kiikoisten museoalueella. Osoite Purpuntie 14. Tervetuloa.

19.07.2010 klo 09:08