suomeksiin Englishpå svenska
Margus Hallik toi SM-keskimatkan kisaan virolaisväriä - ja kokemusta
Virolainen Margus Hallik on parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt tutustua perusteellisesti myös suomalaisiin hiihto- ja pyöräsuunnistuskuvioihin.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailuihin hän on osallistunut 20 vuotta peräkkäin ja lukuisia kertoja myös hiihtosuunnistuksen SM-kisoihin. Pyöräsuunnistuksista kotiin viemisinä on kerran ollut SM-pronssimitali. Joensuun MM-pysuissa vuonna 2006 Hallik saavutti neljännen sijan.

Suomessa seuratasolla Länsi-Uudenmaan Suunnistajia edustava Margus Hallik kilpaili Kankaanpään SM-pysuissa vain lauantain keskimatkalla, sillä viestiin ei löytynyt paria. Sarjana oli Kuninkaanlähteelläkin miesten pääsarja, vaikka ikänsä puolesta Hallik voisi kilpailla sarjassa H40. Sijoitus ei ollut lainkaan hullumpi: kahdestoista. Hämeenkankaan maastot miellyttivät virolaista, sillä ne muistuttivat virolaisia pyöräsuunnistusmaastoja.

Yhteensä 24 kertaa Viroa hiihto- ja pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuissa edustanut Hallik toimii nykyisin Viron pyöräsuunnistusmaajoukkueen valmentajana. Tästä huolimatta hän on toiminut edelleen myös yleisen sarjan MM-edustajana. Tämän vuoden MM-pysuista Itävallasta tuomisina oli keskimatkan 23. sija.

IMG 3339
SM-keskimatkalla Margus Hallik saavutti kahdennentoista sijan.

Vaimon diplomaatintyöt ovat vieneet Margus Hallikia eri puolille maailmaa. Samalla on tarjoutunut mahdollisuus osallistua hiihto- ja pyöräsuunnistuksen kilpailuihin lukuisissa eri maissa Pohjois-Amerikkaa myöten.

Niinpä Hallik pystyi hyödyntämään omaa kokemustaan tehdessään Tallinnan Yliopistossa opinnäytetyötä hiihto- ja pyöräsuunnistuksen historiasta, valmennuksesta, nykypäivästä ja lajikulttuurista. Viime kuukaudet hän on työstänyt tutkimustyössä syntynyttä materiaalia julkaistavaan muotoon lisäten tekstiaineiston yhteyteen kuvia ja karttoja.02.09.2018 klo 09:38