suomeksiin Englishpå svenska
Seitsemisen vaellus oli onnistunut
Kahdeksan reipasta osallistui KanSun Seitsemisen vaellukseen lauantaina 16. päivä. Matkaa taittui Huuhkan Joukon lupaamat 20 km. Patikkakertomus ohessa.

Aamulla kellon käydessä yhdeksän startattiin linja-autoaseman parkkipaikalta kohti Seitsemisen luontokeskusta. Jo aamulla saattoi aistia, että tulee yksi syksyn kauneimmista päivistä. Luontokeskuksella autot parkkiin ja reput selkään ja matkaan. Pilvettömältä taivaalta aurinko hymyili patikoitsijoille ja lämpötilakin oli viitisen astetta lämpimällä eli mitä parhain vaelluskeli.

Polku vei Tervahautakankaan kautta Iso Kivijärvelle, josta jatkettiin Pitkäjärvelle. Siellä poikettiin rantaan nuotiopaikalle, jossa nautittiin sekä eväistä että luonnonpuiston luonnonrauhasta. Taas reput pykälään ja matkaan kohti Multiharjua. Matkalla ylitimme iloisesti solisevan Seitsemisen joen, jota ihailimme sillalla hetken. Multiharjussa saimme ihastella ikimetsää ja muutamat männyt olivat viettäneet siellä aikaa jo 300 vuoden verran. Sen näki puun koosta ja kaarnan tummanruskeasta väristä ja isoista suomuista.

Kohta olikin jo edessä Koveron kruununmetsätorppa, joka on perustettu 1870-luvulla. Hieno pihapiiri henkii rauhallisuutta ja rakennusten paksut hirret voisivat varmasti kertoa monta tarinaa vuosien varrelta. Koverosta askeleet vievät Kirkaslammen tulistelupaikalle. Siellä olikin jo tulet valmiina ja repusta eväät esiin. Kahvia mukiin ja eväsleipää huulien väliin, voiko paremmalta maistua. Hetken päästä makkaratikun kärjessä pihisi myös pätkä kyrsää. Paikalla nautiskelivat eväitään myös muutama karpalon poimija.

Sitten alkoi viimeinen osuus Kirkkaanlamminkankaan ja Susikankaan kautta luontokeskukselle. Polku polveili iltapäivän auringossa harjuilta soille ja taas harjulle. Reilun viiden tunnin päästä olimme takaisin Seitsemisen luontokeskuksella ja ansaitut munkkikahvit odottivat kahviossa. Matkan loppuosalla vaellus sai kansainvälistä väriä, kun kaksi nuorta ranskalaista naista pyysivät kyytiä Parkanon asemalle. Kahviossa taisi Jouko joutua tarjoamaan neidoille kahvit, kun tyttöjen pankkikortit eivät toimineet täällä pohjolassa.

Matka jatkui Parkanon aseman kautta takaisin Kankaanpäähän. Vaellus oli tosi onnistunut ja sääkin vielä mitä parhain. Kiitokset Joukolle ideasta ja ajatuksesta ja toivottavasti vaikka tänä syksynä pääsemme toisenkin kerran Seitsemisen poluille! t. Jari

17.11.2013 klo 23:37