suomeksiin Englishpå svenska
Tavoitteet täyttyivät Kainuussa
Kainuun Rastiviikko oli onnistunut ja Kansulaiset menestyivät omissa tavoitteissaan. Aina on toivomisen varaa jokaisella henkilökohtaisesti, mutta rastit löytyivät ja saatiin osallistua ja nauttia upeasta MM-kisahuumasta.

 

Palkintojakin päästin sen verran pokkaamaan, että Juho Lähteenmäki H12TR-sarjassa oli kokonaiskilpailussa hienosti viides 61 kisailijan joukossa. Pentti Jokinen meinasi menestyä, mutta viimeisen neljännen osakilpailun virheet pudottivat Pentin pois podiumilta.

Maastot olivat täysin erilaiset. Kaksi ensimmäistä osakilpailua suunnistettiin upeissa kangasmaastoissa ja kaksi viimeistä hienoissa Vuokatin vaaran vaaramaisemissa. Tosin kolmannen osakisan vihreys yllätti monet. Kuten joku kysyi lähdössä – onko tuo tumma vihreä nurmikkoa? Ei se ollut!

Rastiviikon yhteydessä saatiin nauttia harvinaisesta herkusta – suunnistuksen MM-kilpailuista. Jokaisena kisapäivänä katsomossa joko Hiukan pesäpallostadionilla (sprintti) tai kisakeskusten pelloilla oli noin 5000 katsojaa. Se on muuten aika paljon ja tunnelma oli sen mukainen. Nykyajan gps-seurantajärjestelmät antavat tv-kuvan lisäksi erinomaisen mahdollisuuden luoda draamaa suunnistuskilpailuihin.

Olipa yksi Kansulainen MM-kisojen järjestelyorganisaatiossa. Rauno Raitanen järjesteli kisoja ja samalla suunnisti mallikkaasti KRV:n H55B-sarjassa.

Ensi vuonna KRV pitää välivuoden, kun Fin5 suunnistusviikko suunnistetaan Kuusamossa. Nyt vain mökkiä varaamaan ja varaamaan lomaviikko ajalle 6.-12.7.2014.

16.07.2013 klo 22:19