suomeksiin Englishpå svenska
Lasten ja nuorten kilpailutapahtuman järjestäminen -koulutus 2013
Suunnistusliitto tarjoaa yhteistyössä alueiden kanssa koulutusta kilpailujen ja kuntosuunnistusten järjestäjille sekä valvojille tiistaina 12.3. Porin Karhuhallissa klo 18.00-21.00.

Lapset ja nuoret ovat suunnistuksen voimavara ja heille järjestettyjen kilpailujen laatu on harrastuksen jatkamisen kannalta hyvin tärkeää. Kun lapset ja nuoret kokevat kilpailut turvallisiksi ja hyvin järjestetyiksi, jatkavat he mielellään harrastustaan ja haluavat innolla jatkaa kilpailemista.

Laadun koulutusta järjestäjille

Jotta lapsille ja nuorille tarkoitetut kilpailujen toiminnot olisivat yhä tasalaatuisempia, järjestää Suunnistusliitto Porin Karhuhallissa tiistaina 12.3. klo 18-21 koulutusillan, jotka suunnataan kansallisten kilpailujen ja aluemestaruuskilpailujen niille toimihenkilöille, jotka vastaavat lasten ja nuorten palveluista. Toivomme, että myös kilpailun johto ja valvoja osallistuvat koulutukseen. Koulutus soveltuu myös kuntosuunnistuksen järjestäjille.

Koulutuksessa tarkastellaan lasten ja nuorten suunnistusta koskevien uusimpien sääntöjen ja ohjeiden lisäksi lapsen kehityksen maailmaa, esitellään eri taitotasojen ratojen suunnittelua, karttoihin ja ratapiirroksiin liittyviä teknisiä malleja sekä keskustellaan lapsille ja nuorille tarkoitetuista kilpailun yleispalveluista. Vuoden 2013 koulutuksen painotus on ratojen laadinnassa.

Vuoden 2013 alusta lähtien voivat kansallisen kilpailun järjestäjät tarjota 10-sarjassa radan ilman viitoitusta, nk. suoran radan. Koulutuksessa käsitellään tämän radan ominaisuuksia ja koulutuksen käyminen on tärkeää, mikäli järjestäjillä on aikomus tarjota suora rata 10-sarjassa.

Koulutustilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.

Ilmoittautuminen
ti 12.3. Satakunta Pori, Karhuhalli, Urheilutie 1, klo 18 - 21
Yht. hlö Jari Holmberg, p. 050 333 3860, jari.holmberg@luukku.com

05.03.2013 klo 21:34