suomeksiin Englishpå svenska
Pekka Niemi nuorten MM-valmennusryhmään
Pekka pääsi mukaan ryhmään, joilla on tähtäimessään ensimmäiset pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisat elokuussa Puolassa. Toivotaan Pekalle hyvin rasvattuja ketjuja ja polvia.

Pekka muistelee aloittaneensa pyöräsuunnistuksen 2001 ensimmäisillä kansallisilla kisoilla Kruunupyyssä. Lajissa kiinnostaa suunnistuksen lisäksi vauhdikkuus ja maastoajo. Maastoajo tuo vielä yhden vaadittavan ominaisuuden, joka on ajotekniikka. Se pitää hallita suunnistuksen lisäksi. Pekan harjoitusmäärän on tänä vuonna tarkoitus mennä selvästi yli 500 tunnin, kun viime vuonna jäi vähän alle. Pyöräilyä tästä on ehkä runsas 60%.

Pahempia loukkaantumisia ei Pekan uralle ole sattunut, mutta jotain pieniä jossa on kisan joutunut keskeyttämään on tullut. Pyörälle on sattunut pahemmin, kuten on mennyt runko poikki yms.

Syksyllä Puolassa oleviin MM-kisoiin joukkue valitaan vasta loppukesästä kun katsastukset ovat 18-20.7, mutta Puolassa on tavoite olla kuuden joukossa henkilökohtaisella matkalla. Lisää PEkan tavoitteista voi lukea SSL:n sivuilta kohdasta huippu-urheilu -> urheilijaprofiilit -> hiihtosuunnistus -> nuorten A-ryhmä.

Huoltaja/valmentaja isä Jukka on valittu Puolan MM-kisoihin pyöräauton kuskiksi. Toivotaan kaikki, että Pekka on myös onnistuneiden katsastusten jälkeen mukana.


17.04.2008 klo 15:00